perjantai 27. syyskuuta 2013

Keskustelua tabletti-ajan rajoittamisesta

Eilen kävimme vanhempainillassa oppilaitteni huoltaien kanssa hyvää keskustelua tablettien käyttämisestä kotona. Muutamat vanhemmista esittivät huolensa siitä, että koulussa annettujen kotitehtävien vuoksi kotiin tuotu iPad on vallannut liian suuren osan lapsen ja myös perheen muiden lasten ajankäytöstä. Totesimme, että on syytä miettiä yhdessä toimia, joilla lasten tabletinkäyttöaikaa rajoitetaan. 

Päätimme, että iPadit säilytettäisiin viikonloppujen aikana koululla. Oppilaille kerroin, että maanantaiksi annetut iPad-kotitehtävät on jatkossa tehtävä jo torstai-iltana ja laite on tuotava perjantaina koululle säilytyslaukkuun. Perjantai on kädentaitojen päivä, jolloin ei uutta läksyä anneta.

Olen iloinen ja helpottunut käymästämme keskustelusta. Olin aavistellut, että tämä tulee ennenpitkää eteen, niin tiiviisti lasten nenät osoittavat tabletin ruutuun myös koulussa silloin, kun laitetta saa käyttää haluamaansa asiaan. Innostus on positiivista ja pelit parhaimmillaan kehittäviä, mutta kenellekään ei ole hyväksi viettää liikaa aikaa niiden parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain rakentavat kommentit julkaistaan.

Viikon suosituimmat blogin tekstit