maanantai 2. syyskuuta 2013

Windows-tabletti tuli iPad-luokkaan

Postin tuomasta tilavasta pahvilaatikosta kuuoriutui näyttävään tuotepakkaukseen pakattu laite, jonka käyttöönottaminen sujui leikiten. Widows phonen käyttäjän ei tarvitse tehdä uutta Windows Live -tunnusta, vaan samalla tunnuksella avautuu myös tabletti. Ensimmäinen käynnistys kesti useita minuutteja laitteen ladatessa asetuksia verkon yli. Kaksi animaationäyttöä opasti kosketusnäytön päätoiminnot ja sen jälkee laite oli käyttövalmis.

Microsoftin Surface RT:n käyttökokemus ei häpeä lainkaan Applen iPadien rinnalla. Microsoft on tablettikäyttöliittymää suunnitellessaan oivaltanut Applea paremmin, että laitetta ohjataan reunoilta, jolloin käsi tulee huomattavasti harvemmin silmän ja ruudun väliin. Käyttäjäkokemus muistuttaa - kuinkas muuten - Windows-puhelimista tuttua pyyhkäisykäyttöä. Suurin osa eleistä suuntautuu näytön reunoilta keskelle päin, mikä tuntuu hyvin luontevalta liikkeeltä.

Jo ensimmäisen illan some-kyselyjen tuloksena kävi ilmi, että Surface RT:n kuvan jakaminen langattomasti luokan valkotaululle ei onnistu. Laite ei tue tuohon toimintoon käytettävää Miracast-standardia! iPadin kanssa AppleTV:n sujuvaa oppituntikäyttöön tottuneesta tämä tuntuu käsittämättömän suurelta rajoitteelta. Täytyy kuitenkin muistaa, että tabletti on paljon muutakin kuin kuvan esittämisen väline. Seuraavissa bloggauksissa tulemme esittelemään, kuinka Windows-tabletti kotiutuu luokkaan, jossa iPadit ovat arkipäivää.

***

Kun työskentelin tuntien jälkeen luokassani, luokkaa siivonnut siistijä ihmetteli, miten puhdas lattia luokassani nykyisin on. Ei ole lyijykynän terän eikä pyyhdekumin paloja, niin kuin ennen. Itsekin havahduin huomaamaan, että emme enää käytä lyijykyniä ja pyyhekumeja!

***

Tämän lyhyen blogitekstin kirjoittaminen onnistui mainiosti Surface RT:llä ja siihen kiinnitetyllä Type Cover -näppäimistöllä suoraa Bloggerin tekstieditoriin. Kuva on otettu Windows Phonella (Nokian Lumia), joka tallentaa kuvat automaattisesti SkyDrive-pilveen. Kuva rajattiin Surface RT:n Valokuvat sovelluksessa ja ladattiin laitteella tekstin oheen.

5 kommenttia:

 1. Meiltä ja monelta muultakin tuppukylältä puuttuvat nuo älytaulut tällä hetkellä ja vielä pitkään tulevaisuudessa. RT: n hinta/laatusuhde houkuttaa. Sen saa kytkettyä näppärästi dokukameraan/videotykkiin, mikä taas ei onnistu moneltakaan tabletilta. Ei taida iPadiltakaan löytyä liittimille paikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa iPadin saa kyllä kiinni VGA-liitännällä ja HDMI-liitännällä niin dokukameraan kuin suoraan tykkiinkin.

   Poista
  2. Applen iPadin saa kiinni piuhalla (VGA tai HDMI) tykkiin tai switchiin. Kuitenkin paras pedagoginen teknologinen ratkaisu mitä pitkään aikaan on tarjottu on langaton esitystekniikka.

   Poista
  3. iPadien kanssa käytämme tosiaan langatonta AppleTV-tekniikkaa.

   Poista
 2. Miracast tuki tulee 8.1 päivityksen myötä.

  VastaaPoista

Vain rakentavat kommentit julkaistaan.

Viikon suosituimmat blogin tekstit