tiistai 22. tammikuuta 2013

Matematiikkaa Opinajassa Puffinilla

Puffin on suomeksi lunni.
Viime päivinä on tablettia käytetty ahkerasti mm. matematiikan opiskeluun. Synkronointimahdollisuuden käyttöön saamisen myötä oppilaat saivat iPadeihinsa Puffin-selaimen, joka mahdollistaa flash-tekniikalla toteutetun sisällön käyttämisen. Vaikka Puffinilla flash-käyttö ei ole kaikkein sujuvinta, on siitä meille suuri hyötyö, koska koulumme käytössä on Alfa-softin Opinaika.fi -palvelu.

Oli hieno kokemus opettaa murtolukujen ja desimaalilukujen yhteys Opinajan Lasku-Lassin, iPadien ja AppleTV:n avulla. Uuden asian opiskeluun löytyi sopiva taulukuva Opinajan tehtävän apu-sivulta. Sitä yhdessä tutkittuamme, oppilaat alkoivat tehdä ko. tehtävää. Sain keskittyä rauhassa hitaammin edistyvien oppilaisen auttamiseen, kun oppilaan henkilökohtainen nettipääte - iPad - hoiti tehtävien tarkistamisen. Normaalin vihkotyöskentelyn yhteydessä tapanani on tarkistaa kaikki lasten tunnilla tekemät tehtävät.

***

Tänään otimme käyttöön luokan blogin, jota on tarkoitus käyttää luokan tiedotus- ja julkaisualustana. Oppilaiden käyttöön tein yhteisen Hutun oppilas -tilin, jolla he voivat kirjoittaa blogiin Blogger-appsia käyttäen. Ensimmäiset läksyt jo merkitsin blogiin.

1 kommentti:

  1. iPadissa voi käyttää Opinaikaa myös lataamalla App Storesta selaimen: "Photon Flash Video Player & Private Web Browser for iPad".

    Mikko Ala-Nikula
    Alfasoft Oy

    VastaaPoista

Vain rakentavat kommentit julkaistaan.

Viikon suosituimmat blogin tekstit