torstai 3. tammikuuta 2013

Hilseen pölinää Win XP:n ja iTunesin kanssa - kannatti!

Nyt taitaa vihdoin alkaa tapahtua. iPadien käyttöönotton viivästymiseen on ollut useitakin syitä, joista merkittävin on hankkeen aloittamisen kannalta kriittiseen aikaan sattunut isänkuukausi. Ajan kuluminen ei ole kuitenkaan ollut pelkästään haitaksi. Moni asia on kypsynyt mielessä kuluneiden syyskuukausien aikana.

Tänään otimme IlonaIT:n Andrein kanssa Skype-yhteyden välityksellä iPadien synkronointisalkun (Leba) käyttöön. Ennen joulua kokeilin itse, mutta heikoin tuloksin. Avainasioiksi muodostui IOS 6:n päivittäminen yksitellen laitteisiin ja laitteiden rekisteröiminen iTunesissa. Windows XP, jossa Omat tiedostot-kasio on verkkoasemalla, aiheutti myös hieman hilseen pölinää, mutta ratkaisuksi keksimme vaihtaa iTunesin kirjastohakemistoksi paikallisen kansion. Päivän päätteeksi sain katsella ihaillen, miten iTunesiin ladattu appsi sykronoitui automaattisesti kolmeentoista iPadiin. Fantastista!

Nettiyhteyksien kanssa ei kaikki ole mennyt aivan odotetusti putkeen. Luvattu langaton verkko osoittautuikin niin kalliiksi, että sain ohjeet koittaa pärjätä ilman. DNA:lta hankin jo mokkulan ja Telewellin WLAN-reititin saa toimia yhteyden jakajana sekä yhteytenä iPadien ja AppleTV:n välillä. Katsotaan, miten näillä pärjätään.

Kevätlukukausi alkaa ensi maanantaina. Tarkoitukseni on pökerryttää oppilaat iPadin ihanuuksilla heti ensimmäisenä koulupäivänä. Mutta siitä sitten lisää ensi viikolla.

1 kommentti:

  1. Sittemmin kävi ilmi, ettei iTunesin käyttö verkkoon tallentavan PC:n kanssa ole onnistunut ratkaisu. Nyt käytössäni on Mac ja homman pitäisi alkaa sujua.

    VastaaPoista

Vain rakentavat kommentit julkaistaan.

Viikon suosituimmat blogin tekstit