keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Vanhempainilta iPadien koulukäytöstä

Vanhempainilta iPadien koulukäytöstä on nyt pidetty. Ilta oli hyvin positiivinen kokemus. Luokka oli aivan täynnä, sillä oppilaat olivat vanhempiensa mukana ja osallistuminen oli 100%, mitä en muista ennen tapahtuneen opettajaurani aikana.

Esitykseni tuntui kiinnostavan läsnäolijoita, sillä keskkusteluakin syntyin sen lomassa. Tärkein tavoitteeni illalle oli keskustella iPadien käytöstä kotona kotitehtävien tekemiseen. Vanhemmat suhtautuivat asiaan myönteisesti. Muu kuin opiskelukäyttö kotona jakoi hieman mielipiteitä, mutta linjasimme, että siitä voivat kodit päättää itse ja he myös vastaavat laitteiden käytöstä muuhun kuin opiskeluun. Tähdensin, että laitteessa tulisi koulupäivän alkaesa olla riittävästi virtaa päivän koulutyöhön. Omia latureita siis tarvitaan koteihin.

Oppilaiden tehtävänä oli illan aikana esitellä laitetta ja sillä tekemiään töitä vanhemmilleen. Illan päätteeksi teetin kyselyn Socrative-palvelun avulla vanhemmille illan esityksestä ja valmiudesta laitteen kotikäyttöön sekä laturin ja WLAN-verkon hankintaan. Kotikäyttökanta oli yksimielisen myönteinen, suurin osa aikoi hankkia laturin ja langattoman verkon hankkijoitakin oli useita. Tästä on hyvä jatkaa, kun tekemisellä on lasten vanhempien tuki. Kiitos ja kumarrus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain rakentavat kommentit julkaistaan.

Viikon suosituimmat blogin tekstit