torstai 24. tammikuuta 2013

Bloggariksi Bloggerilla

Alkuviikosta tutustuimme luokan käyttöön tekemääni blogiin ja oppilaat ovat lukeneet siitä mm. läksytiedotteita. Tänään opettelimme blogiin kirjoittamista. Aluksi esittelin Bloggerin ja oppilaat kirjautuivat siihen heidän käyttöönsä tekemälläni yhteisellä tilillä.

Ensimmäisen blogitekstin aiheet Prezissä
Kerroin, että yleensä bloggaaja valitsee itse aiheensa ja kirjoittaa asioista, jotka häntä itseään kiinnostavat ja joista hänellä on muille kerrottavaa. Tällä kertaa annoin kuitenkin lasten valita kolmesta kaikille tuttuun aihepiiriin, iPadien koulukäyttöön, liittyvästä otsikosta.

Oppilaat kirjoittivat pareittain valitsemastaan aiheesta n. puolen tunnin ajan. Sovimme, että oppilaat "allekirjoittavat" tekstinsä etunimillään, jolloin tutut voivat tunnistaa tekijät, mutta vieraammat lukijat eivät voi heitä yksilöidä. Luvan saatuaan he julkaisivat tekstinsä blogissa.

Vasta jälkeen päin oivalsin, että olisi ollut hyödyksi sopia kuhunkin aiheeseen liittyvä tunniste, jonka oppilaat lisäävät Bloggerissa tekstin tunnistekenttään. Näin tekstejä olisi mahdollista hakea aiheittain samalle sivulle.  Nyt jouduin ne lisäämään itse jälkikäteen. Linkeistä löytyy oppilaiden kirjoittamat tekstit aiheittain:

***

Blogger on yksinkertainen ja helppokäyttöinen iPad-sovellus, joka mahdollistaa blogitekstien kirjoittamisen Googlen saman nimiseen blogipalveluun. Bloggerissa on vain perustekstinkäsittelyominaisuudet sekä mahdollisuus lisätä kuvia tekstin loppuun. Tekstin muotoilut ja kuvien tarkempi sijoittaminen on hyvä tehdä blogipalvelussa blogspot.fi. Blogger tukee useita saman Blogger-tilin blogeja sekä HTML-muotoiluja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain rakentavat kommentit julkaistaan.

Viikon suosituimmat blogin tekstit